KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Status prawny

Przedszkole Miejskie Nr 214 z Oddziałami Integracyjnymi w Łodzi jest jednostką organizacyjną Miasta Łodzi i działa na podstawie następujących aktów prawnych:

  1. Zarządzenia Naczelnika Dzielnicy Łódź- Polesie z dnia 17 czerwca 1985 roku w sprawie utworzenia Państwowego Przedszkola Nr 214 w Łodzi,
  2. Uchwały Nr LIII/1021/05 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 7 września 2005 roku w sprawie przekształcenia przedszkoli miejskich prowadzonych przez Miasto Łódź z zakładów budżetowych w jednostki budżetowe,
  3. Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz.U. 2019r., poz.1148 z późn. zm.)
  4. Ustawa z dnia 26 stycznia 1982 r. Karta Nauczyciela (Dz. U. z 2019 r., poz. 2215)
  5. Ustawa z dnia 27 października 2017 r. o finansowaniu zadań oświatowych (Dz.U. 2017 r., poz. 2203 z późn. zm.)
  6. Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. 2019 r., poz.1040 ze zm.)
  7. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 17 marca 2017 r. w sprawie szczegółowej organizacji publicznych szkół i publicznych przedszkoli (Dz.U. z 2019, poz. 502),

Organem prowadzącym Przedszkole jest Miasto Łódź

Nadzór pedagogiczny sprawuje Łódzki Kurator Oświaty


Statut Przedszkola

zmiana nr 1 do Statutu

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole Miejskie nr 214 w Łodzi
odpowiada: Żanetta Solewicz
data: 07-01-2020
wytworzył: Żanetta Solewicz
data: 07-01-2020
data: 07-01-2020
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 07-01-2020 - Edycja treści
  • 04-08-2017 - Edycja treści
  • 04-04-2016 - Edycja treści
  • 22-01-2016 - Edycja treści
  • 12-05-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 20-10-2010 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 675